torstai 26. syyskuuta 2013

SE TOTEUTUI

Aikainen lintu madon nappaa...

Herra TorinKulmalla oli aamusella kännykkä herättelemässä jo 4.30. Rouva keitteli kahvit ja puurot ja laittoi herran matkaan.

Rouva alkoi touhottamaan leipomusten kanssa. Pullaa ei ole leivottu puoleen vuoteen, lienee vappumunkit viimeiset TorinKulmalla tuoreena ja itsetehtynä nautiskeltu.

Pullataikina nousemaan ja vaniljakastiketta sekoittelemaan. Viime sukulaisvierailulla rouva sai tälläisen pullan maistaa ja pulla vei kielen ja mielen. Rouva sai onneksi siihen ohjeen. Vaniljakastike oli sekoittamista vaille valmis. Helppoa ja nopeaa.

Luultavasti vähäisestä leipomisesta johtuen pullat tulivat mikä minkin kokoinen ja näköinen, vähän sellaisia kuin leipurikin, ei mitenkään kovin kauniita. Maku on siitäkin edestä ihana!!!

Kääretorttu on muka ollut rouvan "aina onnistuu" juttu. Nyt kuitenkin rouvalla meni varmaan jauhot suuhun tai leivinjauheet sekaisin, kun torttu oli uunista ottaessa lätty. Vähän paljon otti rouvalla pattiin, huomatessaan, ettei olekaan mikään kääretorttumestari :(

Tässä kääretortussa on se hyvä puoli, että tämä käy vilja-allergikoille ja keliaakikoille. Torttu kun on tehty pelkästään perunajauhoista. 

Ilman päikkäreitä on tähän asti päivä selvitty ja monta muutakin puuhaa on tehty kuin leipomukset, rouva on ollut tänään todella ahkera, johtunee varmaan pirtsakasta hiusten väristä...











Ei kommentteja: