sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

IHAN SITTE LOMAMATKALLA

TorinKulman rouva täältä vaan huuteloo teille ihanille <3

Rouva on ollu kotona ku tatti, kotona ku tatti... mistähän tuollanenkin mieleen tulla tupsahti, liekö rouvan omia tattia vai naapurin, tiedä häntä.

Rouva on mietiskelly itetykönään, jotta johtuuko tämä siivousvimma jostai sydämen surusta, surua kun ei saa niin vaan ykskaks minnekkään, tai ikäväähän se paremminkin on. Kahvittelu- ja keskusteluhetkiä, joskus asiasta ja joskus asian vierestä... mistä milloinkin. Viimeisinä aikoina elämä pyöri pelkästään tuolla vuorella, TorinKulmalla käytiin vaan suihkussa ja nukkumassa. Nyt on huollettavuus pois ja onko se sitten se toimettomuus mikä tekee turhanpäivästä toimintaa... Tai onko se ny niin turhanpäivästä, kun ei oo ehtiny, muistanu, jaksanu, viittiny, halunnu eikä mitään muutakaan kahteen ja puoleenvuoteen... liian vaikeita asioita rouvalle pohdittavaksi, ei rouva ossaa eikä jaksa mittää vaikeita asioita pohtia, ihan vaan sellasia, laittaakko jonkun tyhjänpäiväisen kipon pois vai ei, laittaako sen kirppikselle vaiko roskiin, joskus tuntuu, jotta sekin on rouvan pienille harmaille aivosoluille liikaa. 

Nyt on kumminkin kaikki keittiön kaapit menty läpi, eikä rouva ees viiti sanoa mitä kaikkea sieltä löyty, vanhentuneita ja taas vanhentuneita. Ei rouva välitä jos on päivä kaks vanhaa, mutta kun vuosia alkaa olla jo kahta niin sitten on jo vanhaa, ainakin rouvan mielestä.

Tulevaa viikkoa rouva ei nyt sitten ehdi siivoilla, ei rouvalle ja herralle tulee TorinKulmaan yökyläväkeä, juu u kyllä te jo tiedättekin, että kullannuppulat sieltä tulee. Suunnitelmia pitää olla jo valmiiksi vaihtoehtoineen. Ei rouva tänä vuonna vie kullanmurusia kulttuurin pariin, ei se oli viimekesänä se, eikä kullanmuruset nyt oikein olleet innostuneita kulttuurimuseoista.

Pitää olla vähän enemmän äksöniä, on sitä jo herran kanssa tuossa keskusteltu mitä jännää tehdään... täytyy sitten kertoilla teillekin tarkemmin näistä äksöneistä.

Juu u, rouva ja herra kävi ihan lomamatkalla tuossa parinkymmenen kilometrinpäässä. Se se vasta jottai. Herra sai rouvan lähtemään poikamiesboksista pois, eikä tarvinnu ees pakottaa. Yhteistuumissa sitten lähettiin. Juotiin kahavit ja syötiin jäätelöt ja kyllä oli kylymä. Rouva kun alako hienostelemaan niin kovasti turvoksissa olevan oikean koipensa kanssa, jottei laittanu sukkia ollenkaa, eipä sillä ei siinä jalassa ollu kyllä tuntoakaa oliko kylymä vai kuuma, eikä niihi santaaleihin kyllä sukat ois sopinukkaa ku se koipi vei koko santaalin.

Ihanalta nuorelta mielheltä kahvit ostettiin ja museoa ihailtiin. Paljon oli näkemistä. Elikkä on sitä TorinKulmaltakin lomamatka tehty!!!

Aikamiespoikaki täyttää jo nelijännesvuossadan, niin se aika mennöö lujjaa. Justiin ku rouva oli karkaamassa sieltä synnäriltä, niin poika tulla tupsahti täydellisen auringonpimennyksen kanssa kilpaa. Ei ehtiny karkaamaan ei...

Mansikkakakun täytyy aikamiespoijalle tehä, saahan siinä sitten mummittelupaikanväkikin juhulia samalla ja syyvä mansikkakakkua. Sillonku aikamiespoika ei ollu vielä aikamiespoika ja synttäreitä juhulittiin aina heinäkuussa, niin aikamiespoika joka ei sillon ollu aikamiespoika sai ihan tarpeekseen mansikkakakuista. Nyt rouva heitti ilimoille mansikkakakun ja nykyinen aikamiespoika oliki ihan onnellinen siitä. Tainneet raumat vähän väistyä mielestä.

Täytys varmaan tuolle rouvan tytölle, joka on jo nuorirouva ostaa jostai vaaleanpunasetlämpökenkät, jotka on tehty kiinassa. Rouvan tyttö, tuo nuorirouva on saanu kamalan kauheita raumoja, ku rouva osti vaa kotimaisia nahkakenkiä ja kaikilla muilla oli kiinalaiset vaaleanpunasetlämpökenkät. Sitä tulloo noita raumoja tehtyä kersolleen, huomaamatta. Kyllä niitä kai pitäs sitte korijataki...

Onhan rouva tilannu karteekitki TorinKulmalle, saa nähä soppiiko ne sitte kuitenkaa TorinKulmalle, rouva kun on sellanen vaativainen tapaus. TorinKulmalla kun ei karteekia oo ollu sitte ku viimeks ja siitä on pitkä aika. Kyllä rouva sitten niitä teille ihanille näyttelöö, vaikkeivät sopiskaa.









2 kommenttia:

eve kirjoitti...

Heikintupa, eikös vaan ��

TorinKulma/Anneli kirjoitti...

Kyllä on Heikintupa. Pitkälle rouvaa lomalle vietiinkin ;)