maanantai 27. heinäkuuta 2015

YÖKYLÄ

Moikkamoi!
TorinKulmalla on sitte ollu kovasti ihana viikko, niinku viimeviikko ei tämä viikko, kun ei tämä ny oikeastaa oo vielä alakanukkaa.

Yökyläväkeä oli kaksin kappalein ja aikamiespoijan synttäreitäki juhulittiin ihan mansikkakaakun kanssa.
Synttärit ny oli vaan sellanen sivuseikka, yökyläväkeä rouva ja herra ootti ku kuutanousemaan. Siitä on niiiin kauan aikaa vierähtäny ku yökyläset on ollu TorinKulmalla.

Eihän yökyläläiset tänne pääse jos ei heitä tuo tai hae, joten mummittelupaikan väki toi sitten kera pikkurinsessan tämän isomman rinsessan ja rinssin.

Juhulat alako het sitte ku toiset väki oli poistunu paikalta. Sillon alakaa sellanen mummin ja papan aika, joka on vähän palijo salaista, ei siitä voi ihan kaikille kertoa mitä tehhään ja mitä jätetään tekemättä.

Liikennepuisto oli ykköspaikka, onhan sitä kullanmurusilla jaksuja ja voimia polokea sellasta polokuautoa. Ei rouva vaan jaksas... siinä meni tunti jos toinenki, onneks rouvan ei tarttenu tehä mittää, herraki sai ihan istua vaan penkillä ja nautiskella kauniista kesäpäivästä. Joo, se on ihan totta, jotta sillon päivänä oli kesäpäivä ja seuraavanaki oli kesäpäivä, mutta sen jälkeen ei oo kyllä kesäpäiviä tainnu ollakkaa... 

Lelukaupassaki käytiin ja törsättiin oikein kunnolla. Onneksi löyty sellaset lelut, jotka olivat yökyläsille mieleisiä. Ei näin kesäaikana meinaa leluja löytyä mistään kaupoista, ei niitä oo ku justiin ennen joulua ja siinä se sitte on....

Saunominen on sellanen perinnejuttu yökyläaikana. Saunomisen jäläkeen kaikki väki kyllä kaatu sänkyyn, oli sitä niin touhua ja tohinaa ollut koko päivän. 

Junamatkaa oltiin suunniteltu jo varmaan viimekesänä, mutta jostai syystä se vaan on jääny ja nyt sitte herra oli sitämieltä, jotta se nyt tehhään, ei auta mikkää.

Liput sitte hankittii ja tosi pitkälle matkalle, ainakin 40 minuuttia junamatka kesti. Jännäähän se oli niin rouvalle ku yökyläläisillekki. Ei rouvakaan alvariinsa junassa matkustele, akkunasta vaan kahteloo, jotta tuolla se juna taas mennöö, millo Tampereelle ja millo Keuruulle. Ny oli matkan päämääränä Hesburgeri Keuruulla ja matka oli ihan mieluisa kaikille. Näläkäki siinä ajassa jo pääs tulemaan. 

Jos oli rouva ja herra väsyneitä, niin oli kyllä ylkyläsetki jo ihan poikki kaiken touhun jäläkeen. Herra ja rouva vei sitte yökyläset kottiinsa vielä junamatkan jäläkeen.

Aika vierähti niin maan perusteellisen nopeasti, oishan rouva ollu vaikka toisenkin yön kullanmurujensa kanssa, mutta koti on aina koti ja sinne oli vähän varmaan jo ikäväki. Äiti, iskä ja pikkusisko ovat niiin rakkaita. Hyvä niin. Rouva on onnellinen, jotta murusilla on hyvä koti ja ihanat vanhemmat ja sulonen pikkusisko.

Rouva taitaa ny mennä kahtomaan Bonessia ja sitte herran viereen nukkumaan ja oottamaan uutta päivää ja uusia tapahtumia.

Hyvvää uutta viikkoa kaikille suloisille, nähhään taas...











Ei kommentteja: