perjantai 10. heinäkuuta 2015

PITKÄPIIMÄINEN

Kovin on pitkäks venähtäny teidän ihanien tapaaminen <3

Jostain kumman syystä TorinKulman rouva on ollut nyt niin kovasti järjestely ja siivoilu päällä tietenkin vauhdilla: vähän päivässä ja palijon viikossa. Ei sen ihmeempää vauhtia, ei, kyllä se mennöö jo rouvan ymmärryksen yli. Eihän siinä pysy etes perässä jos päivässä palijon tekköö. Onneks tuo herrakin on sammaa mieltä, eihän siitä muuten mittää tulis.

Alakuviikolla rouva otti ja puhisti herran ikiomat ristalliruunut ihan yks ristalli kerrallaan, nukkaamaton rätti ja fairyliuos ja voi je kun tuli kirkkaat ja kauniit. Kattoonhan herra ne hetimiten laitto ja kovasti pelkistetyt plafondit saivat lähteä tuonne siivottuun varastoon. Ny rouvan mielestä poikamiesboksissaki on sitä jotai kerrosta tai twistiä tai joku erilaisuuven silmäänpistoroikko...
Twisti tais olla ruuassa ja kerroksellisuus sisustuksessa ja sitä rouva ei muista mikä se sitten on kun se eriparinen on siellä katossa. On sitte niin erimaalimasta ku poikamiesboksi muuten, mutta rouvan mielestä se on oikeinkin hyvä asia.

Tekas rouva sellasen seinätaulun :D joo, tosi taulu, sekin kuuluu sarjaan kummalliset kapistukset mustavalakosessa pelekistetyssä poikamiesboksissa. Seinällä se on ja seinällä pyssyy.

Se musta vaaterekki lähti ihan ite käveleskelemään tuonne alavarastoon, ei tahtonut ennää olla tuossa nurkassa rumentamassa. Varastossa se on maaliman paras kausivaatteille. Sinnehän rouva sitten herran austuksella rehas kaikki talavivaatteet. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. No ennen sitä myöhään ei sinne olis mitään kyllä sopinutkaan. Muutosta tänne on vierähtänyt 2 1/2 vuotta ja varasto lienee ollut siinä mallissa kun sinne tavarat vietiin ja pikkuhiljaa lisättiin ja lisättiin. Nyt on ihan hyvä olla kun joka banskulaatikko on muutonjäljiltä setvitty ja site ku alakaa satamaan, nythän ei oo satanutkaan.... niin sitten alkaa valokuvien tsekkaaminen ja kaiken keräilyharrastusten järkkääminen hyviin laatikoihin ja järjestykseen. Banskulaatikot... niistä rouva saa kyllä jo allergisia reagtioita, on niitä vuosien varrella niin palijon täytetty ja tyhyjätty.

Nytten illalla rouva meinas jatkokurssia harrastaa tuohon Hercule Poirot kirjekurssiin, mutta kuinkas ollakkaan jatkokurssi jää ensviikkoon ja kyllä rouvalla ei nyt sitte oo mitää tekemistä. Tai onhan sitä kellon virkkausta... juu u, rouvan ystävä tässä ykspäivä kävi kahvittelemassa ja kun siinä rouva seinää pähkäili niin Pirtsukka sano, jotta värkkää virkkaa kello. Rouvahan tuumasta toimeen ja ei ku virkkaamaan, eka tuli pipo, toinen tuli kellohame ja nyt taitaa tulla ihan sopivaa... ei tuotakaan tohi ihan kehuskella, ku ei tiijä millon se kellottuu tai pipottuu.

Siellä rouvan kotipitäjässä tai ei rouva sitä tiijä onko se ny niin yleinen juttu, mutta rouvan äiti sano tuon tuostaki, jotta kyllä on pitkäpiimästä... Mitähän se tarkottaa??? Ei rouva sitä kyllä muista. Nämä harmaat aivosolut alkaa tekemään tepposia.

Kyllä rouva on sen huomannu, jotta ikkää tulloo jokapäivä lissää, eikä sille voi yhtikäs mittää. Ihan tuo kauhistuttaa ku aatteloo, miten vanha sitä jo on. Eikai sitä nyt saa alakaa suremaan, paras vaan värkätä ja virkata.

Onhan siellä Aaltopitäjässäkin käyty tämän tästä kullannuppusia katsomassa, ei sieltäkään voi olla pois pitkiä aikoja. Ikävää pukkaa niin maan perusteellisesti.

Herra ei nyt ole tehnyt mitään ihme kepposia, kulukenut vaan asioilla, ku rouva on komenteerannu. Kiltti herra se on, vähän liiankin kiltti, tai sitten ei.

Kesäkukkasia ei TorinKulman partsilla oo yhtään ainokaistakaa, rouva ei oo päässy siinä asiassa vauhtiin, saihan rouva kyllä jottain tuonne partsille.... joo o rouva vei sinne mustan himmelin ja sen ihmeellisen kranssin, joka on pilleistä kans tehty, rouva ihan ite ne on värkänny.

Jos ny sitten menis taas vaiheteeks kelloa värkkäämään. Tilauksessa on kyllä vielä pari virkattua pikkukoria ja matto, mutta rouva kun niin innokkaasti virkkas koreja, joita ei muistanut ees kuvata, niin rouva sai rakon kämmeneen. Rakko laiskan kämmenessä... niin se vaan on.

Ihanaista viikonloppua ihanaisille, ollaan kaikki onnellisia siitä mitä meillä on, eikä kaivata mitään muuta... no haaveilla saa vaikka lottovoitosta, ei se haittaa, rouva sitä ei ainakaan saa, kun ei lottoakkaan :D

Tapaillaan taas, jos ei tämä oikein pitkäpiimäiseks mee








Ei kommentteja: