torstai 26. joulukuuta 2013

MUISTELOJA JOULUSTA

TorinKulmalla se Joulu saatiin sitten vietettyä, niinkuin varmaan muissakin paikoissa. Kovan työn takana Joulu oli. Poikamiesboxi kun on yhtä pieni kuin Nelli, mutta ei kuitenkaan ihan vauva, pieni vaan. Joulu jouduttiin järjestämään Pappalassa vanhan herran kotona.

Muistoja viime Joulusta tuli pakostakin rouvan mieleen, ainoastaan banaanilaatikot puuttuivat, muuten kyllä oli hieman samanmoista kuin viime Jouluun kun oli kaikkien kauppojen kasseja ja kaikissa paljon tavaraa. Niitä rouva ja herran kanniskeli Pappalaan pari päivää. Eihän siellä Pappalassa astioita ole kuin puolitusinaa kutakin. Ei ole tiskikonetta, kun yksi mies siellä vaan asustaa. Piti järkätä asiat mielessään ja vähän tuolle herrallekkin puhella, miten siitä hommasta selvitään, ettei tarvitse ihan koko Jouluaattoiltaa tiskata. Veimme sitten 8 hengen astiaston TorinKulmalta Taikaa ja Teemaa. Kattauksesta ei ollut tietoakaan, eihän 4 hengen pöytään kahdeksalle kattausta saa, ei rouvakaan, vaikka on kuinka hyvä keksimään sitä sun tätä. Kattaukset olivat sitten mitä olivat, mutta ruoka oli siitäkin eestä hyvvää.

Mummittelu paikan nuori rouva oli tehnyt itse Joululaatikot, no tietenkin TorinKulman rouvan ohjeilla, jotka ovat peräisin TorinKulman rouvan äidiltä :) Joulutortut ja Jouluhalon, että hyvää tarjottavaa kyllä oli ja paljon.

Kuvat rouvalta jäivät ottamatta, kun ei ihan kaikkeen pystynyt repeämään. Unohtuivat mokomatkin. Jossain vaiheessa ennen Joulupukin tuloa rouva keksi sanoa aikamiespojalle, että ottaa nyt muutaman kuvan tästä PerheJoulusta. Herra kun ei kuvaamaan ehtinyt, kun juoksi "tukkaputkella" kylmiössä tämän tuosta ja rouvan komenteeraamana teki sitä ja tätä ja olipahan vielä Joulupukin apulaisenakin.

Oikea Joulupukkikin tuli Korvatunturilta Pappalaan. Oli tullut Petterillä Ouluun ja siitä helikopterilla, ei kyllä rouva tiedä minne asti helikopterilla tuli... mutta sitten autolla kuulema lopun matkan. Lunta kun ei ollut kuin Oulun korkeudella. Kaikki olivat olleet todella kilttejä. Rouvakin sai lahjoja, vaikka epäili suuresti, rouva kun ajatteli, että Joulupukki olisi saanut tietoja, että rouva on ollut aikastalailla tuhma....

Mummittelu paikan lapset tykkäsivät Joulupukista oikein paljon, Joulupukki osasi tuoda ihan heidän toivomiaan lahjoja. No, yksi robottikoira oli Korvatunturille unohtunut :( onneksi on synttärit kohta jospa se robottikoira sitten uuden kodin saisi. Kiitoskirjekin pukille kohtapuoliin lähtee, niin lapset meinasivat.

Vanha herrakin oli oikein innostunut pukista ja yhteisestä Joulusta, tuli menneet vanhalle herralle mieleen.

Näin on Joulut vietetty ja nyt siirrymme VaaleanPunaiseen aikakauteen ja vappumunkkeihin!

Hellurei ja hellät tunteet!!!!









2 kommenttia:

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Voi kun kaunis kuusi ja niin joulunpunaista astioissakin! :) Meillä muuttojoulu myöskin, uudessa kodissa meni aatto ja vielä tuntui oudolle. Osa tavaroista on vielä vanhassa ja sinne osa jääkin.

TorinKulma/Anneli kirjoitti...

Kiitos, kuusi on kyllä kaunis. Astiat hankittiin kun Taika-sarja tuli punaisena myyntiin. Joulun tekee punainen, ei siitä mihkään pääse. Pappalaan se mielestäni kovasti sopi. Kotona meillä on kaikki mustavalkoista eikä kyllä jouluta yhtään :( Voi Jenni ajattelen lämmöllä sinua muuttopuuhien ja joulun keskellä <3