tiistai 21. kesäkuuta 2016

AIKA MITTUMAARIN

Juupa juu se on ny totta jotta TorinKulman väki on kovasti oikeen vanhentunu ja tylsistyny. Eikä se ny mikkää uusasia oo, ei sinne päinkään, onhan sitä vanhuutta ja tylsyyttä tullu sairauksien kanssa lissää, eikä rouva ny siitä ala valittamaan jotta on vanha ja tylsä, ei sinneppäinkää ku rouva on ny vaan niin onnellinen ku elämässä tapahtuu jottain ja ku jottai tapahtuu sitä oottaa niinku kuuta nousemaan, ja taas rouva ihmettelöö, miks kuuta ootetaan nousemaan...???

Se on sitte yksi suuri juhula tulossa: Juhannus, eihän rouva ole koskaan juhannusta niin kovasti oottanu kun tänä vuonna. Nyt sitä kannattaa oottaa ku on rillijuhulat tulossa juhannusaattona.

Niin eihän rouva ja herra nyt TorinKulumalla ala rillaamaan, eihän toki. Siinä on pelekona jotta mennöö kattopäänpäältä jos partsille valakean laittaa. Ei rouva nyt sitä tarkota, jotta katto palaisi partsilta, vaan sitä jotta taitaa naapurukset alakaa valittamaa jos kovasti palijon savua ja käryä alakaa talloon tulemaan, paree että lähtöö hetmiten kauemmas rillailemaan.

Eihän sitä voi ihan noin vaan mennä minne sattuu juhannusaattona rillaamaan, pittäähän sitä kysyä tai paree on jos joku ihan pyytää rillaamaan. TorinKuluman väellä on nyt sellanen onni myötä jotta mummittelupaikanväki pyysi TorinKulman väen rillaamaan. Sitä tässä nyt ootetaan ja öitä lasketaan ja kaupassa juostaan hakemassa sitä ja tätä tuliaisiksi. Eihänn rouva ny niin mahottomasti pääse juoksemaan, kun on tuo rolle tai kepakot mukana, mutta yrittää nyt ainaki tohista jos ei muuta saa aikaan.

Näin se on mittumaarin aika taas käsillä ja niin se vaan sitten taas on jotta päivät alakaa lyhenemään ja yöt pimenemään ja kohta sitte taas on... joulu. Pois se rouvasta, jotta mittumaarina alakaa joulusta puhumaan ei sinnepäinkää vaikka rouva joulusta tykkääki ja vois puhua joulusta ympärivuoden.

Onha rouva nyt oppinu jo kesästäkin vähän tykkäämään niin pittää siitä ny nauttia oli sitte kuivaa tai märkää kylymää tai kuumaa, ihan sama kesäse on kumminkin!

TorinKulman väki toivottaa kaikille kullanmuruille oikeen mukavaa juhannusta - rauhaa ja rakkautta - onnea ja iloa.

 Pijetään huolta toisistamme <3








Ei kommentteja: