tiistai 17. toukokuuta 2016

TOUKOKUUN TOINEN

TorinKulman rouva on värkänny ittetykönään ihimisten käyttäytymistä. Kaipa sitä käyttäytymistä on negatiivistä ja positiivistä,. Rouva ja herra joutu varmaan tuollasen negatiivisen käyttäytymisen kohteeks tässä äitienpäivälauantaikina ja vanhanherran poisnukkumisen vuosipäivänä.

Rouvalla oli monenlaista mielessä ku oltiin oltu mummittelupaikassa mummittelujuhulilla ja siellä oli niin ihana olla rakkaitten kanssa. Rouva siinä muisteli edesmennyttä äitiään äitienpäivä ku oli huomenissa ja rouva muisteli isäänsä, jonka kanssa oli saanut pitkän taipaleen kulkea ja joka lähti vuosi sitten samanapäivänä Enkeltenmaahan <3 Ikävää ja kaipausta...

Ei rouvan olis pitäny mennä hauvalle ollenkaa, olis tuolta jutultaki säästyny...

Voi jeekura sentää, ei muuta voi sanoa. Rouva näki jonkun pariskunnan nyppimässä äitisä ja isäsä hauvalla olevaa kukkaa, ei siinä mittää saahan sitä kukkaa nyppiä vaikka se o justiisa hauvalle tuotu, mutta ku likiomaiset tulloo paikalle vois ees päivää sanoa, sivistyneet ihimiset. Rouva ku o tyhymä rouva niin rouva alako sitte vaa toimittamaa näille ihimisille, mutta ihimiset käänti selekäsä ja lähti siten miten rouvan mummun ja papan hauvalle nyppimään kukkaa. Rouva luulisi, jotta jottai sukuaki nuo ihimiset rouvalle olis, mutta ei mittää hyvvää eikä pahhaa oo sen parin kanssa ollu rouvalla eikä herralla ny ainakaa ku herra ei niitä ees tuntenu ja näki ensimmäisen kerran ja rouva ja herraki o ollu yhessä jo toistakymmentävuotta, ei siinä palijo oo sukulaisteltu eikä tuttavaisteltu. Rouva o muutamana vuonna vanhanherran puolesta kortin kirijottanu jouluna, eikä siinä ny mittää pahhaa luulis oleva.
Sitten nii asiasta kolomantee tai nelijänteen, ei rouva sitä tiijä monesko asija tämä o, mutta onha
rouva teheny kästöitä ja ainavaan kästöitä. Rouva virkkas herralle ihka oman torkkupeiton ja sen peiton myötä herralla on lupa mennä torkuille sillon ku haluaa. Kovasti on kirijava rouvan tekemäks, mutta oppii sitä vanhaki kirijavista tykkäämään.

Mummittelupaikan kullanmuru oli teheny mummille ihanan liinan lahjaks ja se on tuossa yöpöydällä Teemun taalarin kanssa, jottei ne sotkeennu ja pysyvät hyvin tallessa. Rouvan ystävä Pipsukka tekköö rouvalle tuollasta Mandalaa, ei rouva tuollasia ossais tehä, ei sinnepäinkää ja vaikka ossaiski niin ei kyllä jaksas keskittyä noin monimutkasee juttuu, mutta Pipsukka jaksaa ja ossaa. Pipsukka tekköö kolomea eri väristä Mandalaa yhtaikaa. On se vaan sellane Pipsukka, että oksat pois...

Juu u toihan tuo Pipsukka isosta kaupungista rouvalle tuon naulakon, jota rouva oli aatellu johonki paikkaa poikamiesboksissa. Paikka kyllä olis, mutta rouva hukkas ruuvit ja hylsyt, vai mitä ne ny olikaa, hukkas kuitenki. Siinä se oottaa seinälle pääsyä.

Loppuviikosta rouva ja herra lähtöö 9-vuotissynttäreille mummittelupaikkaan. Lahaja on haettu jo valamiiks tuolta kultaliikkeestä ja se on hienossa paperissa. Rouva oottaa niin synttäreitä ja rakkaita nähä.

Kaikkea hyvää ihanat, ei rouva halunnu valittaa, vaikka valittaaki....







1 kommentti:

Linda kirjoitti...

Beautiful! :)