sunnuntai 21. joulukuuta 2014

VAPPAA PÄIVÄ ENNEN JOULUA

Rouva on ihan onnesta mykkänä... kerranki herran korvat saa olla rauhassa. Rouvalle ku oli tullu tuommonen kommentti ja rouva on niin otettu ja onnellinen, jotta alakaa taas kirijottamaan.

Heips Anneli. Luin tuota sun TorinKulma lokias ja ei voi ku ihimetellä, miten joku ossaa laittaa sanat oikeaan järijestykseen, Mää nii tykkää lukea, jotta älä vaa lopeta noita juttuja, tykkään tykkään tykkään tykkään jne 

Rouva on ollu koko viikon ihan toisella laneetalla. Vanha herra on vähä palijo teettänyt ylimäärästä päänvaivaa ja muutaki vaivaa. Vanhaa herralla o ollut vähän liikaa lääkkeitä ja sitte siinä o käyny niin ku durasell pupulle, jota on juoksutettu liikaa ja patterit o alakanu loppua... pupu hyytyy... Vanha herra on onneks saanu apua ja alakaa ny olemaan taas oma ihtesä. On se mukava ku on isukki vielä olemassa ja kyllähän sitä mielellään auttaa, joskus vaa rouvan voimat meinaa kans hyytyä ku pupulla, onneks on tuo TorinKulman herra olemassa, joka on aina ja jatkuvasti rouvan tukena ja turvana, Auttamassa ja passaamassa.

Rouva ja herra otti tänään sitte ihan oman vappaa päivän, Vanha herra syötettii nakkisopalla täytee ja sitte otettiin veepeetä vanhasta herrasta ja kaikesta muustaki ja lähettii het sitte puurojuhulaan.

Juhula oli tuossa talon alakerran kerhohuoneessa ja siellä oli katettu niin kauniisti pöytä ja tarjolla oli ihan uuniohorapuuroa. Voi jee ku se oli sitte hyvvää... ja onneks rouva ei ollu ihteään tukkinu nakkisopalla täyteen, jotta sopi sitä puuroa. Täytekaakkuakin oli sellanen 85 vuotta täyttänyt rouvashenkilö sinne teheny ja kyllä oli kaunis ja hyvvää. Rouva ei vaan hokannu ottaa siitä kuvaa.

Puurojuhulinnan jäläkeen mentii sitte kirkkoon Vilppulan Mieslaulajien konserttiin. Rouva ei oo mittää niin kaunista kuullu eikä nähäny maan aikoihin, mitä kirkossa oli. Kaunis kirkko, upea kuoro ja kuoronjohtajat ja ihka ikioma Matti-Pappi. Rouva sitte tykkää omasta papistaan niin maan perusteellisesti. Matti-Pappi on niin selkeä sananen nuorimies, joka soppii vanhanki korvasyyhyyn.

Monenlaista on viikkoon sopinu, väsymystä, huolta, murhetta, mutta on sitä saanu lohtuaki aina sieltä täältä. Rouva on saanu ystäviäki jotka lohuttaa ja antaa voimaa ku o ihan uuvahtanu.

Jouluun on ennää muutama yö ja rouva oottaa aattoa kovasti, vaikka pukki ei luvannu ny TorinKulmalle tullakkaan. On lahajansa antanu kuulema jo etukäteen eikä ennää aattona muista millään tavalla.

TorinKulmalla syyvään hyvvää ruokaa ja juuvaan kahavia vanhan herran ja aikamiespoijan kanssa.

Tapaniajelulle lähetään mummittelupaikkaan hetjärvelle, sitä rouva oottaa kans ihan öitä laskien, Siellä kaks mussukkaa oottaa ja kolomaski oottaa ihan pian tai onko se ihan pian ei rouva sitä kyllä tiijä, maaliskuussa ny ainaki.

Hyvvää Jouluaaton ootusta ja kauniita unia teille ihanille mussukoille <3 Rouva vois vaikka kellahtaa tuohon herran viereen ja nukkua muutaman tunnin <3










Ei kommentteja: