perjantai 17. tammikuuta 2014

HERRAN KAUPPAREISSU

Eihän sitä voi koskaan tietää milloin se joulu on, onko se joulukuussa vai tammikuussa. TorinKulmalla on nyt niin jouluinen tuoksu, ettei joulunakaan niin jouluista tuoksua ollut.

Herra TorinKulma lähti tässä tiistaki päivänä käymään tuossa likikaupassa. Ei se mitään uutta ole, että herra kaupassa käy, ei, herra käy useinkin ruokakaupassa, kun rouva ei vaan yksinkertaisesti viitsi lähteä. Laiska kun on luonteeltaan.Tämä nyt kuitenkin oli ihan erilainen kauppareissu.... herra tulee niiiiin onnellisena raskaan kantamuksen kanssa TorinKulmalle ja rouva sitä ihmettelemään, etteihän sieltä pitänyt tuoda kuin maitoa ja leipää ja maitoakin vaan kaksi purkkia, ei sen pitäisi noin raskas olla. Herra niin ylpeän onnellisena kertoo että osti kinkun kun halavalla sai... Oli siinä rouvalla olemista, ettei vaan herraa millään tavalla loukkaamaan ala kun noin hyvän ostoksenkin on tehenyt. No, rouva siinä tuumailemaan, että saahan tuosta hyvää hernerokkaa.. Tiijä häntä mitä herra mielessään hernerokasta aatteli, pani vaan kinkun jääkaappiin sulamaan. Eilisnäpäivänä herra sitten kinkun paistoi, kun töistä kotiin ennätti. Ei rouva kinkusta kuvaa ottanut, ei siksi etteikö se olisi ollut "silmiähivelevänkaunis" mutta muuten vaan "unohti" koko kinkun... Palasteli vaan pakkaseen hernerokkaa varten monta monituista pussillista.

Rouva oli jo anivarhain aamutuimaan alkanut pullan tekoa hankkimaan. Ei ollut maitoa, ei ollut paljon sokeria, hiivaa onneksi oli. Rouva ihan ittekseen sitten reseptiä värkkäämään: omenamehua ja nyppytaikina. Väliin vetelää Flooraa, kaakaotomusokeria ja rusinoita (tuon väli jutun rouva on kuullut naapurikaupungin sukulaisrouvalta). Päälle rouva laittoi kananmunaa niinkuin sitä ruukataan, mantelilastuja ja asetteli ne kauniisti Ikean jouluisiin paperivuokiin. Pullan tekovaihteet rouva kyllä kuvasi oikeinkin tarkkaan ja papparaisen partsilla :)

TorinKulmalla on joulu, kaikki joulujämät pullaan ja kinkku uuniin. Porkkanalootaakin vielä oli, kun mummittelupaikan rouva teki sitä 15 vuokallista ja jakoi suvun kesken.

Näin sitä vaan kevät auringon paistaessa TorinKulmalla uutta joulua vietetään. Onhan rouva toki poikamiesboxia kevät kuntoon laittanut, siivonnutkin joka kolon ja nurkan. Verhotkin häipyi makkarista noin yks kaks ja neliöitä tuli taas lisää ;)

Rouva ei kyllä tiedä minne joutuu kaikkien ylimäärästen tavaroitten kanssa, kaikki kun on rouvalle nyt ylimäärästä. Nyt on paperinaru-paneliverhoja- mustia ja valkoisia pilvin pimein varstossa ja niitä mattoja joista rouva on jo ennenkin valitellut. Poikamiesboxin varasto repeää pian liitoksistaan ja se on kyllä sitten rouvan syy.

Jouluisissa kevät tunnelmissa viikonloppuun :)










Ei kommentteja: