sunnuntai 17. marraskuuta 2013

PIKKUJOULUTTELUA

TorinKulmalla alkoi pikkujouluttelu ihan yhtäkkiä kun aurinko eilen paistoi. Eipä sitä tiedä mikä auringonpaisteella sai joulutunnelmiin, mutta niin siinä vain kävi.

Rouva ja herra sitten Pitkolle kuusen hakuun, ei siinä muu auttanut. Ei TorinKulman väki varastanut eikä luvatta kuusta ottanut niinkuin hieniomin sanotaan, vaan ihan luvalla herran omalta Pitkolta.

Rouvalla oli kyllä kamera mukana, että saisi kuviakin ottaa ja ihan rauhassa kuusta katsella, mutta rouva sai sellaisen ihanan  puhelun tuolta mummittelu paikasta, että kuvaamiset unohtu ja herra pääsi kuusen valitsemaan ihan itsekseen. Kuusesta ei rouva kyllä tänne kuvaa laita... ei sitten millään. Kuusessa on runko ja muutama oksa ja herran mielestä se on maailman kaunein kuusi, rouva ei viitsi asiaan sanoa yhtikäs mitään. Valoja kyllä kuuseen laitettiin kovastikin paljon ja torinlaidalla käytiin katselemassa miltä se näytti ja ihan hyvähän tuo oli niin herran kuin sittemmin rouvankin mielestä.

Kuusi on partsilla, ei sisällä. Rouvahan tukehtuisi ja joutuisi sairaalaan ja vaikka mitä jos oikea kuusi olisi rouvan kanssa samassa huoneessa jonkin aikaa. Onhan niitä aikoja tullut elettyä tämän pitkän elämän aikana, kun kuusi tuotiin jouluaattona sisälle ja jo jouluyönä sitä roudattiin ulos ja rouvalla kuume nousi pilviin. Sellaisesta viisastuneena ei sittemmin ole kuusta sisälle tuotu.

Edellisessä kodissa, silloin kun rouvaa vielä joulutti oli ulkona ihme kuusi. Sellainen jossa oli valoja ja punaisia pyykkipoikia, eikä kuusi ollut yhtään kuusen näköinen, mutta kaikki siitä tykkäsivät. Rouvakin tykkäsi oikein kovasti.

Tänään sitten rouva keitti riisipuuroa ison kattilallisen JES! Voi mitä naminamia se oli, Vanha herra ja aikamiespoikakin tulivat puurolle ja voi kun siitä nautittiin oikein nauttimalla. Vähän ennenaikaista joulua, pikkujoulua tai mitä lienee...

Rouva innostui niin kovasti, että teki Banoffee tortun jälkiruuaksi kahvin kanssa. Oi mitä herkkua, rouva ei ole koskaan aikaisemmin sellaista tehnyt, mutta tekee kyllä toisenkin kerran.

Näin täällä TorinKulmalla on pikkujouluteltu. Rouva on oikein joulutunnelmissa, ihanaa!!!!

Huomenissa lähdetään mummittelemaan ja papattelemaan ja se se vasta jotain onkin <3
















1 kommentti:

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Ihanasti sulla nuo XMAS letterpurkit! Nyt selvisin sun blogiin, kiva on!